Baltra Island

baltra
Baltra Island staat ook bekend als South Seymour. Hier ligt de belangrijkste luchthaven van Galapagos. Aankomende bezoekers worden er door de natuurgids of door een andere bemanningslid van de cruiseboot opgewacht met een bordje met de naam van de boot. Dan volgt een korte busrit vanaf de luchthaven naar de haven waar de boten wachten op de passagiers om de cruise aan te vatten.

De luchthaven van Baltra werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd door het Amerikaanse leger ter bescherming van het Panama Kanaal. Gedurende deze periode werd het grootste deel van de inheemse fauna van het eiland uitgeroeid. Landleguanen zijn pas sinds kort met succes opnieuw geintroduceerd. Ze kunnen worden gezien in de buurt van de luchthaven.

Baltra is momenteel een Ecuadoriaanse marinebasis en ligt niet binnen de grenzen van het Galapagos Nationaal Park.

baltra

Foto's met dank aan Parque Nacional Galapagos

Wie zijn wij?

maira en dirk

Maira is afkomstig uit het Zuiden van Ecuador. Dirk woont er al zijn halve leven. Samen met het reisagentschap Descubre Ecuador, bieden ze reizen in Galapagos en op het ecuatoriaanse vasteland aan.

Onze guesthouse

rinconcito

Op 30 minuten van het stadscentrum van Quito, in de warme en groene vallei van Tumbaco, ligt onze guesthouse El Rinconcito. Dit is de ideale uitvalsbasis om Ecuador te ontdekken.
Zie www.elrinconcito-bb.com

Hoe kan je ons bereiken?

 • Telefoon:
  (593) 0 99 593 4900 (gsm)
 • Skype-naam:
  ontdek-ecuador
 • Email:
  info@ontdek-ecuador.be
 • Adres:
  Calle Rio Paute N9-283
  Tumbaco - El Arenal
  Quito - Ecuador