fernandina

Fernandina Island (Narborough)

oppervlakte: 642 km2
hoogste punt: 1 494 m


Dit is het derde grootste en jongste eiland van de eilandengroep. Het eiland (slechts 700 000 jaar oud) is een actieve vulkaan. Deze is op vrijdag 13 maart 2005 voor het laatst uitgebarsten. De krater van de vulkaan is ongeveer 6,5 km breed. Dit is dus ook het eiland waar je de grootste kans maakt om een vulkaaneruptie te zien.
Het eiland is bevolkt door een groot aantal landleguanen, waarvan de vrouwtjes ieder jaar naar de vulkaankrater trekken om daar hun eieren te leggen. Door de droogte, en door zijn afgelegen ligging is dit een van de oorspronkelijkste eilanden.

Punta Espinosa

De enige bezoekerssite is Punta Espinosa in het noordwesten van het eiland. Je vindt hier de grootste kolonie zeeleguanen. Vele foto's waarop je hele kolonies zeeleguanen ziet, zijn hier genomen. Met honderden zonnebaden ze op de rotsen. Je treft er ook zeeleeuwen, stormvogels, lopende aalscholvers, galapagospinguins.

Het groot aantal dieren en de prachtige uitzichten - bij helder weer - op de vulkanen van Isabela maken Punta Espinosa tot een van de mooiste bezoekersplaatsen van de archipel.

fernandina

fernandina

Foto's met dank aan Parque Nacional Galapagos

Wie zijn wij?

maira en dirk

Maira is afkomstig uit het Zuiden van Ecuador. Dirk woont er al zijn halve leven. Samen met het reisagentschap Descubre Ecuador, bieden ze reizen in Galapagos en op het ecuatoriaanse vasteland aan.

Onze guesthouse

rinconcito

Op 30 minuten van het stadscentrum van Quito, in de warme en groene vallei van Tumbaco, ligt onze guesthouse El Rinconcito. Dit is de ideale uitvalsbasis om Ecuador te ontdekken.
Zie www.elrinconcito-bb.com

Hoe kan je ons bereiken?

 • Telefoon:
  (593) 0 99 593 4900 (gsm)
 • Skype-naam:
  ontdek-ecuador
 • Email:
  info@ontdek-ecuador.be
 • Adres:
  Calle Rio Paute N9-283
  Tumbaco - El Arenal
  Quito - Ecuador