genovesa

Genovesa Island

oppervlakte: 14 km2
hoogste punt: 76 mt

genovesa

Vele cruises doen dit eiland niet aan wegens de grote afstand (8 uur heen en 8 uur terug), maar voor vogelliefhebbers die er de tijd voor nemen is dit hoefijzervormige eilandje wel een aanrader. Het is de beste plaats van de hele archipel om een kolonie roodvoet genten te spotten: wat de albatros is voor Espa?ola Island is de roodvoet voor Genovesa.

Er zijn 2 belangrijke bezoekerssites:

 

Prince Phillip's Steps (El Barranco)

Deze site heeft een droge landing op rotsachtige lava. Het is bekend om zijn grote rijkdom aan stormvogeltjes en je kan er soms de Galapagos zeebeer zien.

 

Darwin Bay

Dit is een koraalstrand (natte landing) vanwaar paden lopen langs de broedplaatsen van roodpootgenten , maskergenten en kleine fregatvogels. Van januari tot juli tonen de mannetjes van deze laatsten veelvuldig hun rode keelzak.

Als je bij Genovesa voor anker gaat moet je zeker ook gaan snorkelen langs de steile wanden van het eiland: de uitzichten tussen de lavarotsen van de krater onderwater zijn spectaculair.

genovesa

genovesa

Foto's met dank aan Parque Nacional Galapagos

Wie zijn wij?

maira en dirk

Maira is afkomstig uit het Zuiden van Ecuador. Dirk woont er al zijn halve leven. Samen met het reisagentschap Descubre Ecuador, bieden ze reizen in Galapagos en op het ecuatoriaanse vasteland aan.

Onze guesthouse

rinconcito

Op 30 minuten van het stadscentrum van Quito, in de warme en groene vallei van Tumbaco, ligt onze guesthouse El Rinconcito. Dit is de ideale uitvalsbasis om Ecuador te ontdekken.
Zie www.elrinconcito-bb.com

Hoe kan je ons bereiken?

 • Telefoon:
  (593) 0 99 593 4900 (gsm)
 • Skype-naam:
  ontdek-ecuador
 • Email:
  info@ontdek-ecuador.be
 • Adres:
  Calle Rio Paute N9-283
  Tumbaco - El Arenal
  Quito - Ecuador