Marchena Island (Bindloe Island)

oppervlakte: 130 km2
hoogste punt: 343 m

De toegang tot dit onbewoonde eiland is pas onlangs in beperkte mate vrijgesteld. Er zijn een paar mooie duikplaatsen rond Marchena. Op het eiland ligt een 343 meter hoge vulkaan die een twintigtal jaren geleden zeer actief was. De laatste eruptie dateert van 1991.
De naam van het eiland komt van een Spaanse monnik, Antonio Marchena, ??n van de eerste mensen die het eiland bezocht. Je vindt op Marchena enkele endemische diersoorten zoals de Galapagosvalk en de Marchena Lavahagedis.
Marchena is ook bekend omdat hier de dode lichamen van Rudolf Lorenz en de kapitein van het schip van het Floreana mysterie aanspoelden.

 

Punta Mej?a

Dit is een mooie snorkelplaats met rustig diep blauw water en een prachtige rotsstructuur onder water waar een overvloed aan vele vissoorten en zeeschildpadden rondzwemmen en zich laten bekijken.

 

Playa Negra (Black Beach)

Ook hier kan je prachtig snorkelen of erop uittrekken met de zeekayak. Er is een lavagrot waar je zeeleguanen kan zien duiken naar algen. Omdat deze zone zo algenrijk is tref je hier ook veel walvissen en dolfijnen.

Wie zijn wij?

maira en dirk

Maira is afkomstig uit het Zuiden van Ecuador. Dirk woont er al zijn halve leven. Samen met het reisagentschap Descubre Ecuador, bieden ze reizen in Galapagos en op het ecuatoriaanse vasteland aan.

Onze guesthouse

rinconcito

Op 30 minuten van het stadscentrum van Quito, in de warme en groene vallei van Tumbaco, ligt onze guesthouse El Rinconcito. Dit is de ideale uitvalsbasis om Ecuador te ontdekken.
Zie www.elrinconcito-bb.com

Hoe kan je ons bereiken?

 • Telefoon:
  (593) 0 99 593 4900 (gsm)
 • Skype-naam:
  ontdek-ecuador
 • Email:
  info@ontdek-ecuador.be
 • Adres:
  Calle Rio Paute N9-283
  Tumbaco - El Arenal
  Quito - Ecuador