santafe

Santa Fe Island (Barrington)

oppervlakte: 24 km2
hoogste punt: 259 mt.


Zowat in het centrum van de archipel , tussen Santa Cruz en San Cristobal, vind je Santa Fe Island.
Het is ??n der oudste eilanden: er zijn hier rotsformaties van 4 miljoen jaar oud. De plantengroei bestaat uit schijfcactussen en palo santo. De Galapagos slang, de Galapagos duif en de Galapagos havik leven hier.

Je gaat voor anker in een mooie lichtblauwe baai aan de noordoost kust. Op het strand leeft een grote kolonie zeeleeuwen.

Er lopen twee paden: een kleine wandeling brengt je naar een woud van opuntia cactussen. Sommige van hen zijn wel 10 meter hoog. Hier vind je de Santa Fe landleguaan: deze behoort tot een andere soort dan de landleguanen der andere eilanden.

Het andere pad (1.3 km) brengt je door een kolonie zeeleeuwen naar een rotspunt waar je verschillende zeevogels kan observeren en een prachtig zicht hebt op de baai. Na de wandeling is het heerlijk snorkelen tussen de zeeleeuwen in het kalme water van de baai.

santa fe

santa fe

santa fe

Foto's met dank aan Parque Nacional Galapagos

Wie zijn wij?

maira en dirk

Maira is afkomstig uit het Zuiden van Ecuador. Dirk woont er al zijn halve leven. Samen met het reisagentschap Descubre Ecuador, bieden ze reizen in Galapagos en op het ecuatoriaanse vasteland aan.

Onze guesthouse

rinconcito

Op 30 minuten van het stadscentrum van Quito, in de warme en groene vallei van Tumbaco, ligt onze guesthouse El Rinconcito. Dit is de ideale uitvalsbasis om Ecuador te ontdekken.
Zie www.elrinconcito-bb.com

Hoe kan je ons bereiken?

 • Telefoon:
  (593) 0 99 593 4900 (gsm)
 • Skype-naam:
  ontdek-ecuador
 • Email:
  info@ontdek-ecuador.be
 • Adres:
  Calle Rio Paute N9-283
  Tumbaco - El Arenal
  Quito - Ecuador